Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Induljon a nedvkeringés! Metszés előtti mulatozás Hajóson

Rövid link: http://rtmp1.40e.hu/hun/s_!news/i__2/i__191 | Feltöltés időpontja: 2013. március 18. 12:22
A VINTEGRO Pinceszövetség idén első alkalommal rendezi meg a Tavaszi Pincenyitogatót március 23-24-én. Ezen a hétvégén 40 pince bortermelője várja kóstolóra a borkedvelőket.

"Metszés előtt igyunk egy jót!" - mondták az öregek, mielőtt nekiláttak volna a tavaszi szőlőmunkáknak. A hagyományoknak pedig élniük kell! És hogy ne csak a dolgos pincegazdák meríthessenek erőt a nemes nedűkből, kóstolóra hívnak minden borbarátot, hogy ők is feltölthessék a téli hidegben elapadt energiaforásaikat. A bor mellé finom falatok is dukálnak, a gasztroutcában mindenki talál valami foga alá valót. A helyi kézművesek és termelők ötletes, egyedi portékáikat kínálják, náluk a húsvéti ajándékok is beszerezhetők. A gyerekeket most is apró meglepetések várják, nem érdemes őket otthon hagyni!

Az 1200 pince közötti tájékozódást az Infopontokon beszerezhető térképek, és a présházak elé tűzött zászlók segítik, a pincefalu távolabbi pontjaira pedig csettegő-taxival juthatnak el a vendégek. Aki a kóstolástól kimerülten nem szeretne már autóba ülni, az kényelmes szállást találhat valamelyik barátságos pincepanzióban.

A rendezvény ingyenes, a borkóstolóhoz a helyszínen kóstolójegy váltható (a beugró 20 db 0,5 dl-es kóstolójegy ajándék borospohárral és nyakba akasztható tartóval 2500 Forintért).

 

Időpont: 2013 március 23-24., a pincék nyitva tartása: 14:00-19:00 óráig

Helyszín: Hajós – Pincefalu